Божидар Иванчевић из Стокхолма исплатио дуг за струју школи „Краљ Милутин“

Основна школа „Краљ Милутин“ у Грачаници

Директор Основне школе „Краљ Милутин“ у Грачаници, Владимир Милкић, потврдио је за портал Грачаница Онлине да је Божидар Иванчевић (24) из Шведске уплатио више од 2.000. евра овој школи, како би се измирила дуговања за струју Косовској електро- енергетској компанији (КЕДС).

Божидар Иванчевић
Божидар Иванчевић

Милкић је рекао да је данас подигао новац, уплатио рачун, након чега је школа добила струју.
Прочитавши вест о школи у Грачаници, Божидар Иванчевић, који живи и ради у Стокхолму, обратио се редакцији листа „24 сата“, са жељом да помогне.
„Контакт је успостављен, истог дана је на жиро-рачун школе уплаћено 2.035 евра“, каже директор школе, Владимир Милкић и додаје: „Био сам затечен овом информацијом. Немам довољно речи којима бих у име колектива и све деце изразио захвалност овом младом и хуманом човеку“.

Владимир Милкић
Владимир Милкић

Школа у Грачаници је данас такође обавештена да је из Јавног предузећа ЕПС, Термоелектране Косово – Обилић, уплаћено 50 хиљада динара, на име измирење дуга за струју.
„С обзиром се ради о динарској уплати, она ће наредних дана, преко Народне Банке Србије бити уплаћена директно на рачун КЕДС-а, рекао је Милкић.
Школи „Краљ Милутин“ у Грачаници, пре 20 дана искључена је струја због неизмирених рачуна. Настава се овде одвија у три смене, а поред основне, у згради су смештене још и средња медицинска и грађевинско саобраћајна школа.
„Настава ни у једној школи, ни једног тренутка није прекидана, нити су часови били скраћени, а струју смо обезбеђивали помоћу агрегата“, каже директор школе „Краљ Милутин“ у Грачаници, Владимир Милкић.
Захваљујући хуманости Божидара Иванчевића из Стокхолма подмирени су рачуни за три месеца. Дуговања за струју су настала јер школи од новембра месеца нису уплаћивани материјални трошкови којима су раније измиривани рачуни за комуналије, рекао је Милкић. Директор школе у Грачаници напомиње да ће школа у наредном периоду лако да измири и пристигле рачуне за воду и изношење смећа.
И. М.