Ђурђевак обуставио рад, у току санација поплављених просторија вртића

Предшколска установа Ђурђевак у Грачаници, привремено је обуставила рад због отпадне воде која је продрла у нижи део објекта и поплавила трпезарију, дневни боравак и собе за одмор деце.

„Први пут у понедељак, а затим и у четвртак, дошло је до изливања канализације и атмосферске воде која је пеполавила ниже делове објекта“, изјавила је за портал Грачаницаонлине директорка ПУ „Ђурђевак“, Верица Арсић. Она је додала да вода, на срећу, није стигла до кухиње у којој се припемају оброци за децу.

Како нам је речено, управа Ђурђевка је о овоме обавестила Канцеларију за КИМ, након чега су обезбеђена средства за радове на санацији објекта.

„У току су радови на замени пода у просторијама које су биле под водом и муљем, а затим ће уследити дезинфекција и кречење“, каже Арсићева.

Из управе ове предшколске установе истичу да се за десетак дана, а можда и пре, очекује завршетак свих радова на санацији , после чега ће се наставити са нормалин радом, о чему ће родитељи благовремено бити обавештени.

Директорка Ђурђевка, Верица Арсић, истиче да је у истуреним одељењима ове установе, у Чаглавици и Преоцу, обезбеђен целодневни боравак за сву децу из Грачанице, коју родитељи немају коме да оставе на чување, док се радови на реоновирању поплављених просторија не приведу крају.

И.М

This slideshow requires JavaScript.