У приправности због нових падавина. Вода из бунара није за употребу.

Због обилних падавина током протеклих дана, и кише која се најављује, надлежне екипе за ванредне ситуације у Општини Грачаница биће у приправности и за дане викенда. Тешка механизација и људство ангажовано је на чишћењу пропусних канала у деловима где је дошло до изливања воде из речног корита.

На територији Општине Грачаница нема већих штета од поплава, захваљујући превентивним мерама на чишћењу речног корита и пропусних канала које су предузете прошле године, саопштила је општинска прес – слузба. У саопштењу се даље наводи да је служба за ванредне ситуације у приправности због најављених падавивина. Председник општине Грачаница, Владета Костић је са сарадницима данас обишао терен и константовао да вода која се излила није причинила већу материјалну штету.

Владица Трајковић, директор Одељења јавних служби Општине Грачаница каже, да су радници ове службе током читавог дана на терену и да су радили на прокопавању канала и прављењу бедема на неколико критичних тачака. Због изливања воде било је угрожено неколико домаћинстава у Лапљем Селу и Преоцу, рекао је Трајковић. Велика количина атмосферске воде излила се из и из пропусних канала који воде према Ситници, па се под водом нашло неколико домаћинстава у Лепини. Поплављени су помоћни објекти, али вода на срећу, није доспела у куће. Вода која се сливала са магистралног пута Приштина – Скопље и набујали потоци направили су проблеме и мештанима Скуланева код Липљана. Преплављено је неколико дворишта, а мештани кажу да је вода у бунарима замућена и да не могу да је користе за пиће.

Екипа Завода за јавно здравље из Косовске Митровице, обишла је данас поплавом угрожена подручја у општини Грачаница, после чега је упутила апел градјанима да воду из бунара не користе за пиће и у техничке сврхе.

This slideshow requires JavaScript.