Завод за јавно здравље: Не користите воду из бунара

Завод за јавно здравље

Због обилних падавина и поплава у појединим местима, вода из бунара није за пиће нити за техничку употребу, упозоравају из Завода за јавно здравље из Косовске Митровице.

Екипа Завода за јавно здравље из Косовске Митровице обишла је данас Грачаницу како би се упознала са епидемиолошком ситуацијом у општини Грачаница. Они су у згради општине Грачаница разговарали са замеником председника општине Љубинком Караџићем, директором адиминистрације Сашом Секулићем и директором Регионалне болнице др Небојшом Миловановићем.

„Грађанима је саветовано да се због обилних падавина вода из бунара не користи за пиће нити у техничке сврхе“.

Представници општине Грачаница гостима из Косовске Митровице су пренели да на нашој територији за сада већих проблема проузрокованих падавинама нема.

 „Општина Грачаница је након прошлогодишњих поплава преузела превентивне мере, чистила и проширавала реке, канале и пропусте“, казао је директор администрације Саша Секулић.

Он је казао да је вода ушла у обданиште „Ђурђевак“ у Грачаници и пар домаћинстава у Лепини, Гуштерици и Угљару и да су екипе општине Грачаница на терену и прате ситуацију.
Доктор Миловановић је за сајт општине Грачаница казао да ће се сарадња са Заводом за јавно здравље из Косовске Митровице наставити и да ће њихове екипе након повлачења воде обавити дезинфекцију, дезинсекцију и дератизацију, како обданишта, тако и домаћинстава и земљишта.

Комлетан текст преузет са сајт Општине Грачаница, нелекторисан