Основци из Грачанице гости Дечијег фестивала у Нишу

На „ Фестивалу дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу“ који се 21. и 22. марта одржава у Нишу, учествоваће и ученици из наше општине.

Директорка Одељења за образовање општине Грачаница, Гордана Тоскић, каже да ће петнаесторо деце, по троје из сваке школе, узраста од петог до осмог разреда, учествовати на овом фестивалу. Превоз је обезбедила Општина Грачаница, а деца ће, како је потврдила Тоскићева, бити смештена код породица својих вршњака.

„Ово је одлична прилика за нашу децу да склопе нова пријатељства, али и да се током два дана упознају са знаменитостима Ниша кроз фестивалски програм“, рекла је Тоскићева.

У два фестивалска дана, предвиђене су радионице са децом, али и дружења са писцима Бошком Ломовићем, Слободаном Станишићем и Градимиром Стојковићем.

„Фестивал дечијег стватралаштва и стваралаштва за децу“ традиционално, по осми пут, окупља даровите ученике и ствараоце за децу на Светски дан дан поезије и почетак пролећа. Организатор је градска оптшина Медијана која је и упутила позив за учешће деци из Грачанице.

This slideshow requires JavaScript.