В. Одаловић: Инспираторе и починиоце 17. марта 2004. привести правди

Албанско друштво на Косову мора да се суочи са својим злочином над Србима, „уколико то не ураде, нема за њих будућности и перспективе“, рекао је председник комисије за нестала лица Владе Републике Србије, Вељко Одаловић. Он је подсетио да је Трибунал у Хагу, који је, како је оценио, направљен по вољи моћника, заћутао пред злочинима, који су на очиглед међународне заједнице, почињени над Србима.

Подсетивши да су косовски Срби у својој новијој историји имали два погрома, први 1999. године доласком снага НАТО-а , а други 17. марта 2004. године, председник владине комисије за киднапована и нестала лица, Вељко Одаловић, направио је паралелу између ова два датума.

„ У оба случаја је све организовано са истим сценаријем, само мало модификованим, од истих извшиоца, истих налогодаваца са циљем да се са простора КиМ протера и уништи све што је српско. Оно што највише боли све нас, али и породице пострадалих, киднапованих и несталих, јесте чињеница да они који су били инспиратори и починиоци злодела, нису изведени пред лице правде“, рекао је Вељко Одаловић на Академији, која је поводом обележавања погрома над Србима 17. марта 2004. године, одржана у великој сали Дома културе у Грачаници.