Ђурић: Срби на КиМ, своји на своме

Марко Ђурић, директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, обишао је данас села Горња и Доња Гуштерица и Добротин, у општини Липљан. Ђурић је тамошњим житељима поручио да ће држава Србија увек бити уз косметске Србе и позвао их да 24.априла изађу на парламентарне изборе Републике Србије.

Осврнувши се на противљење косовске опозиције формирању Заједнице српских општина и оснивању нове општине са српском већином од села Племетина и Прилужје, Ђурић је рекао да то само обавезује српску политичку елиту да се још више бори за колективна и лична права Срба на овим просторима, као и за њихов останак и опстанак на вековним огњиштима

„Жеља да некоме умањите или укинете права, не чини ми се рационалним. Опет желим да поновим, Срби на Косову и Метохији нису раја и неће бити раја, то су слободни људи који су своји на своме”, закључио је Ђурић.

У данашњој посети селима липљанске општине, били су и заменик косовског премијера, Бранимир Стојановић, министри у Влади Косова, Далибор Јевтић и Љубомир Марић, градоначелник Грачанице, Владета Костић и председним привременог органа општине Липљан, Срђан Петковић.

А.Ћ.