ОШ „Браћа Аксић“- Липљан: Овде се негује такмичарски дух

Прва три места на недавно завршеном општинском такмичењу из географије, освојили су ученици Основне школе „Браћа Аксић“ из Липљана.
Мирко Стевановић, Лазар Костић и Лука Арсић, ученици осмог разреда,  показали су да су из географије најбољи у читавој општини.  На такмичењу које је одржано 13. марта  ове године  у Основној школи „Вук Караџић“ у Лепини, њих тројица су освојили прво, друго и треће место.
„Поносни смо на постигнуте резултате, a то је и велико признање за нас, наше наставнике и нашу школу,“ каже Мирко Стевановић.
Још једна ученица ове школе, Кристина Васић, постигла је запажени резултат на општинском такмичењу из биологије.  Она ће  представљати своју школу  на регионалном такмичењу.
Одбојкашки клуб „Паритзан“, заслужан је за то што се Липљан  назива „градом одбојке“.  Традиција се наставља и негује и у школи „Браћа Аксић“.
Женски тим ове школе је на манифестацији „ Дан више за одбојку“, која је крајем фебруара одржана у Лепини, освијио друго место. „Наш  тим чине ученице од шестог до осмог разреда. Редовно вежбамо са наставницима физичког васпитања и резултати су ту“, каже ученица осмог разреда Марија Мирић.
„Имамо златну децу која су и  одговорна и такмичарски настројена“, оцењује Данијела Јанићијевић, школски психолог. „Они својим резултатима сами себи дају ветар у леђа, а на нама је да их мотивишемо и дајемо подстрек да наставе тако“, додала је Јанићијевићева.

Основну школу „Браћа Аксић“ у Липљану похађа 140 ђака. Поред матичне, настава је организована и у истуреним одељењима у Новом Насељу, Старом Грацком и  Рабовцу.

И.М.