OŠ „Braća Aksić“- Lipljan: Ovde se neguje takmičarski duh

Prva tri mesta na nedavno završenom opštinskom takmičenju iz geografije, osvojili su učenici Osnovne škole „Braća Aksić“ iz Lipljana.
Mirko Stevanović, Lazar Kostić i Luka Arsić, učenici osmog razreda,  pokazali su da su iz geografije najbolji u čitavoj opštini.  Na takmičenju koje je održano 13. marta  ove godine  u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Lepini, njih trojica su osvojili prvo, drugo i treće mesto.
„Ponosni smo na postignute rezultate, a to je i veliko priznanje za nas, naše nastavnike i našu školu,“ kaže Mirko Stevanović.
Još jedna učenica ove škole, Kristina Vasić, postigla je zapaženi rezultat na opštinskom takmičenju iz biologije.  Ona će  predstavljati svoju školu  na regionalnom takmičenju.
Odbojkaški klub „Paritzan“, zaslužan je za to što se Lipljan  naziva „gradom odbojke“.  Tradicija se nastavlja i neguje i u školi „Braća Aksić“.
Ženski tim ove škole je na manifestaciji „ Dan više za odbojku“, koja je krajem februara održana u Lepini, osvijio drugo mesto. „Naš  tim čine učenice od šestog do osmog razreda. Redovno vežbamo sa nastavnicima fizičkog vaspitanja i rezultati su tu“, kaže učenica osmog razreda Marija Mirić.
„Imamo zlatnu decu koja su i  odgovorna i takmičarski nastrojena“, ocenjuje Danijela Janićijević, školski psiholog. „Oni svojim rezultatima sami sebi daju vetar u leđa, a na nama je da ih motivišemo i dajemo podstrek da nastave tako“, dodala je Janićijevićeva.

Osnovnu školu „Braća Aksić“ u Lipljanu pohađa 140 đaka. Pored matične, nastava je organizovana i u isturenim odeljenjima u Novom Naselju, Starom Grackom i  Rabovcu.

I.M.