За шампионе, шампионски дочек

Српски ватерполо репрезентативци,  после Лепосавића и Косовске Митровице,  стигли су и у Грачаницу.

Традиционално, уз со и погачу  „златне момке“ су испред Дома културе дочекали председник Општине Грачаница, Владета Костић и више стотина мештана и ученика овдашњих школа, који су аплаузима и скандирањем поздравили светске и олимпијске прваке.

У оквиру  „Турнеје шамипона“ Ватерполо савеза Србије, домаћини посете били су директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић и министар за омладину и спорт, Вања Удовичић. Дружење, фотографисање и славље са ватерполистима настављено је великој сали Дома културе.

„Европско и светско злато се не слави само у Београду, слави се данас и овде у Грачаници“, рекао је обраћајући се публици у Грачаници, српски министар за омладину и спорт,  Вања Удовичић.

Захваливши се на срдачном дочеку, председник Ватерполо савеза Србије, Миодраг Кривокапић, рекао је да ће се овакав дочек, који је репрезентативцима приређен на Косову, дуго памтити.  Уколико на предстојећим Олимпијским играма у Бразилу поново освоје злато, Кривокапић је обећао да ће  ту победу ватерполисти прославити у Грачаници и на Косову.

Најбоље српске ватерполисте,  у манастиру Грачаница дочекао је  владика рашко-призренски, Теодосије. Владики је председник Ватерполо савеза Србије, Миодраг Кривокапић, поклонио две златне медаље ватерполо шампиона.

Посета ватерполиста Грачаници завршена је после групне фотографије код споменика Милошу Обилићу, после чега су  „делфини“кренули пут Ниша.

И.М.

This slideshow requires JavaScript.