Не смемо да заборавимо

Седамнаеста годишњица од почетка бомбардовања наше земље обележена је  испред  споменика жртвама Првог светског рата, у центру Грачанице. Програм је  почео парастосом жртвама бомбардовања, који су служили свештеници рашко ­- ­­­призренске епархије.

„Mалобројни смо као народ, али имамо велику и богату историју, током које смо пуно страдали. И када смо страдали, увек смо остајали на Божјем путу“, рекао је  у обраћању окупљеним мештанима Грачанице, парох Сава Шмигић.

Паљењем свећа и полагањем венаца крај спомен обележја жртвама Првог светског рата, делегације Косовског управног округа, Скупштине града Приштина, Оштине Грачанница и Срба у косовским институцијама, одали су почаст  жртвама НАТО бомбардовања.

„Сви смо сведоци да бомбе и ратови никоме добро нису донели. Сада савремени свет и Европа трпи због таквих политика. Зато не смемо да заборавимо ово што се нама догодило,  морамо да се сећамо због свих”, рекао  је председник Општине Грачаница, Владета Костић.

Културно просветна заједница Косова и Метохије организатор је програма обележавања НАТО бомбардовања наше земље и помена пострадалим жртвама.

И.М.