Општина Грачаница и USAID oбилазe изграђено

Америчка организацијца USAID у сарадњи са Oпштином Грачаницa, реaлизовала је пројекте, модернизација уличне расвете, изградњу игралишта и паркинг  простора у Лапљем Селу и увођење централног грејања у школи „Вук Караџић“ у Радеву.   По завршетку програма,  заменик директора USAID-a на Косову, Мике Дела Роса и председник Општине Грачаница Владета Костић, обишли су данас  локације, на којима се у претходном периоду радило и улагало, саопштила је  служба за информисање Општине Грачаница.

У Основној школи  „Вук Караџић“ у Радеву, Костић и Дела Роса су пустили у рад парно грејање . “USAID ради на томе да све заједнице и сви грађани Косова граде просперитетну будућност“,  рекао је  Дела Роса.

Захваливши се на помоћи и одличној сарадњи са USAID-ом, председник Општине Грачаница је рекао, да ће се у Радеву и околним српским срединама, у којима до сада ништа није уређено,  улагати још. На тај начин би се те средине инфраструктурно ојачале и повезале са Грачаницом, рекао је Костић.  „Радићемо на пројектима за потребе свих заједница које живе у Радеву, и Роме и Албанце, дакле, без озбира на етничку и верску припадност”, нагласио је Костић.