Opština Gračanica i USAID obilaze izgrađeno

Američka organizacijca USAID u saradnji sa Opštinom Gračanica, realizovala je projekte, modernizacija ulične rasvete, izgradnju igrališta i parking  prostora u Lapljem Selu i uvođenje centralnog grejanja u školi „Vuk Karadžić“ u Radevu.   Po završetku programa,  zamenik direktora USAID-a na Kosovu, Mike Dela Rosa i predsednik Opštine Gračanica Vladeta Kostić, obišli su danas  lokacije, na kojima se u prethodnom periodu radilo i ulagalo, saopštila je  služba za informisanje Opštine Gračanica.

U Osnovnoj školi  „Vuk Karadžić“ u Radevu, Kostić i Dela Rosa su pustili u rad parno grejanje . “USAID radi na tome da sve zajednice i svi građani Kosova grade prosperitetnu budućnost“,  rekao je  Dela Rosa.

Zahvalivši se na pomoći i odličnoj saradnji sa USAID-om, predsednik Opštine Gračanica je rekao, da će se u Radevu i okolnim srpskim sredinama, u kojima do sada ništa nije uređeno,  ulagati još. Na taj način bi se te sredine infrastrukturno ojačale i povezale sa Gračanicom, rekao je Kostić.  „Radićemo na projektima za potrebe svih zajednica koje žive u Radevu, i Rome i Albance, dakle, bez ozbira na etničku i versku pripadnost”, naglasio je Kostić.