Промоција књиге Петра Сарића у Призрену

Дом културе „Грачаница“, Богословија „Свети Кирило и Методије“ и Културни центар „Свети Спас“ организјују промоцију књиге једног од најзначајних књижевних стваралаца на Косову и Метохији Петра Сарића, „И времену се затурио траг. Књига представља збирку  петнаестак „отворених и затворених“ писама које је Сарић упутио неким јавним личностима и институцијама.

Предочавајући и сликајући драматично стање на Косову и Метохији, посебно међу Србима, писма је, између осталих, упутио Џорџу Бушу, Бернару Кушнеру, владици Амфилохију, Добрици Ћосићу и другима. Из писама и једне приповетке, уочава се драма косовских Срба, али и наслућује пишчева немогућност да нешто промени.

О књизи ће говорити: мр Марија Јефтимијевић Михајловић, проф. др Драгомир Костић, мр Живојин Ракочевић и аутор Петар Сарић. Промоција ће се одржати у суботу, 26. 03. 2016. године у 14 часова,. Како је саопштено из Дома културе у Грачаници, од временских услова зависи, да ли ће представљање књиге бити организовано у атријуму цркве Светог Спаса или у простору Богословије у Призрену.