Премијера „Ревизора“ у поставци шпанског редитеља

Премијера нове поставке „Ревизора“, комедије Николаја Васиљевича Гогоља, у продукцији Народног позоришта Приштина, биће изведена у Грачаници, 30. марта. 2016. год.

Шпански редитељ Маурисио Фаре, арт директор „Монбижу театра“ из Берлина, режира ово класично дело руског реализма. На овај начин Народно позориште Приштина, са седиштем у Грачаници, најављује нове пројекте у поставкама страних редитеља, током ове позоришне сезоне.  Премијера „Ревизора“ биће трећа овогодишња премијера приштинског позоришта, наводи се у саопштењу из Дома културе у Грачаници.

„Прослављено Гогољево дело има за тему корупцију у царској Русији, додворички и малограђански однос у провинцијалним срединама према властима. И после два века, како је написана, ова комедија је и даље актуелна у опису ситуација, људских карактера и менталитета у свим друштвима на Балкану, а и шире“.

Играју: Милан Васић, Аника Грујић, Бојан Стојчетовић, Бранко Бабовић, Небојша Ђорђевић, Александар Михајловић, Јасминка Хоџић и Бојан Вељовић.

Уочи премијере, у уторак 29. фебруара у 11 часова,  у Галерији Дома културе, редитељ Маурисио Фаре, одржаће конференцију за медије.

Премијера комедије „Ревизор“ заказана је за среду, 30. марта у 20 часова у Дому Културе у Грачаници. Улаз 300 динара.