Школа у Лапљем Селу добила вредан поклон

Основној школи „Миладин Митић“ у Лапљем Селу уручен је вредан поклон, школски инвентар, који је донација две ромске организације. Хуманитарне организације „Трентино – помоћ Балкану“ из области Трентино у Италији и НВО „Романи иницијатива хак“ са Косова, допремиле су  школи „Миладин Митић“ у Лапљем Селу донацију у школском инвентару, вредну 40. 000 евра.

„Новац смо прикупили у Италији“,  каже  директор организације „Трентино – помоћ Балкану“, Назми Бериша. Бериша додаје да су уз помоћ овдашње ромске НВО „Романи иницијатива хак“ купили  инвентар за школу.

Директор школе  „Миладин Митић“, Љубиша Караџић  захвалио је донаторима и напоменуо да је помоћ стигла у право време. „Добили смо клупе, столице, ормариће, плакаре, компјутере и видео опрему, коју ћемо распоредити у матичној школи,  али и у истуреним одељењима у Преоцу и Чаглавици“, каже Караџић.

Хуманитарна организација „Трентино – помоћ Балкану“,  активна је пуних  десет година на Косову.  До сада су организовали бројне хуманитарне акције у општинама Обилић, Гњилане, Штрпце и Подујево.  Први пут доносе помоћ у Општину Грачаница и надају се још успешнијој сарадњи.

И.М.

This slideshow requires JavaScript.