„Ђурђевак“: Чека се кречење и постављање подова

Санација просторија у предшколској установи „Ђурђевак“, које су поплављене после великих киша почетком марта ове године,  још увек није у потпуности завршена. Директорка „Ђурђевка“, Верица Арсић за наш портал каже да је урађено доста, али да се  чека на постављање подова и кречење просторија.  Из тих разлога ова предшколска установа још увек не ради пуним капацитетом.

„У протекле две недеље успели смо да очистимо собу за дневни боравак деце, предсобље, трпезарију, купатила у доњем делу објекта, као и  просторије за одмор деце и васпитача“, рекла је Арсићева.  У поплавњеном делу објекта, техничко особље је у међувремену радило на исушивању зидови и подова уз помоћ вентилатора и грејалица, које су допремљене из Црвеног крста.
Арисићева напомиње да су екипе Завода за јавно здравље из Косовксе Митровице недавно обавиле дезинфекцију и дератизацију просторија, које су биле под водом. Сада се чека на кречење просторија и постављање подова.

„ Добили смо обећање да ће Канцеларија за КиМ посредством  Скупштине града Приштина обезбедити потребна средства за постављање подова и кречење објекта. Остаје да сачекамо на тај новац“,  закључила је директорка „Ђурђевка“, Верица Арсић.

Јаке кише на почету марта ове године,  изазвале су изливање отпадних и атмосферских вода, које су поплавиле ниже делове вртића „Ђурђевак“ у Грачаници. До завршетка свих радова на санацији објекта,  један број  деце је распоређен у истуреним објектима ове предшколсе установе у Преоцу и Чаглавици.

И.М.

This slideshow requires JavaScript.