„Đurđevak“: Čeka se krečenje i postavljanje podova

Sanacija prostorija u predškolskoj ustanovi „Đurđevak“, koje su poplavljene posle velikih kiša početkom marta ove godine,  još uvek nije u potpunosti završena. Direktorka „Đurđevka“, Verica Arsić za naš portal kaže da je urađeno dosta, ali da se  čeka na postavljanje podova i krečenje prostorija.  Iz tih razloga ova predškolska ustanova još uvek ne radi punim kapacitetom.

„U protekle dve nedelje uspeli smo da očistimo sobu za dnevni boravak dece, predsoblje, trpezariju, kupatila u donjem delu objekta, kao i  prostorije za odmor dece i vaspitača“, rekla je Arsićeva.  U poplavnjenom delu objekta, tehničko osoblje je u međuvremenu radilo na isušivanju zidovi i podova uz pomoć ventilatora i grejalica, koje su dopremljene iz Crvenog krsta.
Arisićeva napominje da su ekipe Zavoda za javno zdravlje iz Kosovkse Mitrovice nedavno obavile dezinfekciju i deratizaciju prostorija, koje su bile pod vodom. Sada se čeka na krečenje prostorija i postavljanje podova.

„ Dobili smo obećanje da će Kancelarija za KiM posredstvom  Skupštine grada Priština obezbediti potrebna sredstva za postavljanje podova i krečenje objekta. Ostaje da sačekamo na taj novac“,  zaključila je direktorka „Đurđevka“, Verica Arsić.

Jake kiše na početu marta ove godine,  izazvale su izlivanje otpadnih i atmosferskih voda, koje su poplavile niže delove vrtića „Đurđevak“ u Gračanici. Do završetka svih radova na sanaciji objekta,  jedan broj  dece je raspoređen u isturenim objektima ove predškolse ustanove u Preocu i Čaglavici.

I.M.

This slideshow requires JavaScript.