Настављено исељавање узурпатора

У општини Грачаница је настављено исељавање из нелегално усељених станова у насељу Падалиште, започето зимус. Од двадесет станова у згради, изграђеној средствима Владе Србије, 2011.године, узурпирано је осам, а данас је исељено три породице, уз асистенцију полиције.

“Полиција само пружа подршку општини Грачаница”, кратко је новинарима изјавио Братислав Трајковић, командир станице полиције у овом месту.

Приликом исељавања, дошло је и до инцидента, када је Милош Мицић, који је добио налог за исељење, покушао да подметне пожар у стану у којем је живео. Интервенисали су ватрогасци, а Мицића је привела Косовска полиција.
Настављено исељавање узурпатора
Директор Одељења за урбанизам, катастар и просторно планирање у општини Грачаница, Дејан Јованович, каже да је ово само наставак исељавања оних који су насилно ушли у станове на Падалишту и у куће у насељу Бадовац.

“Овде се не ради ни о каквим личним интересима,већ ја као директор и цела општина Грачаница, радимо на томе да се остваре права оних који су на легалан начин добили ове станове. Сви узурпатори су добили решења за исељење, али пошто нису испоштовали рокове, морали смо овако да регаујемо”, каже Јовановић.

Из општине Грачаница поручују да је у току израда социјалне карте за стамбено збрињавање и да ниједан грађанин неће остати на улици. Убрзо се очекује још један конкурс за доделу станова, а у плану је и изградња још једне стамбене зграде на територији општине. Иначе, спорни узурпирани станови, изграђени средствима Владе Србије, преко официра за везу, дати су на располагање општини Грачаница.

 

А.Ћ.