Ватрогасна јединица: Нова опрема – безбедније интервенције

Ватрогасној јединици у Лапљем Селу припадници словеначког контигента КФОР-а,  уручили су ватрогасну и техничку опрему, помоћ коју су прикупили ватрогасци у Словенији. Поред ватрогасних комбинезона, чизама, шлемова, рукавица, прскалица за даљинско гашење пожара, рачви за хидранте, ватрогасна јединица у Лапљем Селу је добила и муљну пумпу високог потиска, намењену за испумпавање воде приликом поплава.

Новак Бостјан, потпуковник словеначких војних снага на Косову, појаснио је да је акција прикупљања помоћи организовна у његовој земљи и то је, како је рекао, мали допринос овој служби како би боље радила.
“Није новост да се на Косову  ватрогасци све више баве поплавама уместо пожарима, зато ће потапајућа пумпа овој ватрогасној јединици свакако бити од велике користи”, напоменуо је Бостјан.

Захваливши се на вредном поклону командир Ватрогасне јединице у Лапљем Селу,  Драган Секулић је рекао да је свака помоћ добро дошла, с обзиром да ова јединица “лоше стоји са опремом”.

„Ова јединица се, када су пожари  и поплаве у питању, али и саобраћајне несреће показала на делу”,  похвалио је рад ватрогасаца из Лапљег Села председник Општине Грачаница, Владета Костић. Костић је обећао да ће Општина Грачаница Ватрогасној јединици обезбедити пнеуматски секач за метал, неопходан за интервенције приликом саобраћајних несрећа,  али и да ће се заложити за изградњу Ватрогасног дома.