Александар Вучић у посети северу Косова

Премијер Србије Александар Вучић стигао је јутрос у 8 часова у Лепосавић, одакле ће наставити посету српским срединама на северу Косова.

„Влада Србије, заједно са руководством Трепче, сачуваће Комбинат и понашати се према Трепчи  као и према свим привредним субјектима у централној Србији, али ће се и у Бриселу недвосмислено борити за Трепчу“, рекао је Вучић испред погона флотације у Лепосавићу.

„Република Србија ће наћи начина да вам помогне и да грађани и на КиМ осете побољшање стандарда, јер у програмима који се реализују у централној Србији неће бити изузети Срби са Косова и Метохије“ поручио је српски премијер радницима и руководству Трепче.

Вучића су у Лепосвићу дочекали директор Јован Димкић са руководством некадашњег рударског гиганта, министри Александар Вулин, Вања Удовичић, Златибор Лончар, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, као и српски представници у косовским институцијама.

Премијер Вучић данас обилази и Бањску где ће га дочекати владика Теодосије и игуман Данило, а  предвиђен је обилазак манастирских конака у изградњи.

Посета државног врха Србије северу Косова биће настављена у Косовској Митровици, где је најављено отварање одељење Онкологије чију је изградњу финансирала Република Србија. Како је предвиђено, приликом обиласка болниког цента у граду на Ибру премијер Вучић ће том центру доделити статус Клиничко – болничког центра. Планом посете предвиђен је и обилазак деканата Медцинског факултета, разговор и ручак са студентима у Косовској Митровици.

Обилазак севера Косова завршиће се посетом Зубином Потоку. У спортској хали у том месту очекује се обраћање премијера Вучића грађанима.