Нема повређених у бомбашком нападу у Зубином Потоку

И поред највишег степена безбедости који је подигла Косовска полиција због посете премијера Александра Вучића Косову, ноћас око три сата после поноћи, на халу у Зубином Потоку, у којој би данас Вучић требало да се сретне са грађанима, бачена је бомба и пуцано је из аутоматског наоружања, јавља РТС.

У тренутку напада, у хали је било десетак радника, који су монтирали бину, али на срећу повређених нема. Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, који борави на Косову, рекао је у изјави за РТС да је реч о терористичком нападу и да је по његовим сазнањима, напад извела група лица, чији идентитет за сада није познат.

Иначе, како је раније саопштено, премијер Вучић ће данас обићи општине Лепосавић, Косовску Митровицу и Зубин Поток и нема информација да је ова посета, због ноћашњег напада одложена.

По подацима из 2006.године, у општини Зубин Поток, живи 93% Срба и 5-6% Албанаца, који живе у селу Чабри, одакле је кренула информација 2004.године о утапању албанске деце у реку Ибар, после чега је дошло до мартовског погрома Срба и паљења српских кућа и светиња.

А.Ћ.