Општина Грачаница: Одговорне за постављање бомбе и претеће поруке привести правди

Председник општине Грачаница,  Владета Костић најоштрије је осудио постављање ручне бомбе и претеће поруке испред куће Златка Лазића, председника Привременог органа Општине Липљан. У саопштењу прослеђеном медијима, руководство Општине Грачаница захтева од Полиције да се одговорни за овај инцидент пронађу и казне.  Такође се подсећа да ово није први случај у коме се  службеницима Општине Грачаница упућују претеће поруке или пале аутомобили.

Саопштење преносимо у целости

Општина Грачаница на челу са председником Владетом Костићем најоштрије осуђује бацање ручне бомбе и остављање претеће поруке испред улаза куће породице Златка Лазића у Доњој Гуштерици, председника Привременог органа Липљан. Општина Грачаница и председник Костић траже да се хитно ухвате и процесуирају насилници који су на територији општине Грачаница насрнули на општинске функционере.

„По ко зна који пут врши се притисак, застрашивање и напади на имовину општинских функционера. Верујемо да ће полиција напокон расветлити овај и претходне случајеве, открити починиоце овог забрињавајућег дела и строго их казнити“.

Овакви напади и притисци апсолутно су недопустиви и морају се одлучно спречити и још одлучније санкционисати. “Овакви догађаји нас само удаљавају од онога што јесмо и што желимо да будемо. Апелујемо на Полицију да пружи безбедносну заштиту права, слобода, личног интегритета и имовине свих грађана општине Грачаница”.

Испред улаза породичне куће председника Привременог органа општине Липљан, Златка Лазића јутрос је бачена експлозивна направа, која на срећу није експлодирала. Ово није први напад на имовину породице Лазић. Новембра, прошле године, запаљен им је помоћни објекат. Недавно су запаљени аутомобили директору Регионалне болнице у општини Грачаница, доктору Небојши Миловановићу и правном засупнику Привременог органа Скупштине града Приштине,  Неговану Шарановићу. Починиоци нису пронађени.