Стамбено обезбеђена четворочлана породица Станишковић

Данас је обезбеђен привремени смештај за брачни пар Станишковић, који су до сада нелегално боравили у једној од кућа у Новом Бадовцу, саопштила је прес служба општине Грачаница. Станишковићи, са двоје мале деце, живе у веома тешким условима, а у Грачаницу су дошли из села Граце.Директор Одељења за урбанизам, катастар и просторно планирање, Дејан Јовановић, рекао је да општина Грачаница чини све што је у њеној моћи,како би стамбено збринула све оне којима је то потребно:

„Ова вредна породица живи у веома тешким условима са ниским новчаним примањима и није у могућности да побољша свој материјални положај. Глава породице, Југослав, вредно ради и цео дан проводи у приватној фирми, како би издржавао своју породицу. Са целом ситуацијом упознат је био и председник општине Грачаница, Владета Костић, који је од Службе за становање затражио приоритетно решавање њиховог стамбеног питања. До решења се дошло захваљујући председнику Привременог органа општине Приштина, Љубинку Караџићу, који је на привремено коришћење уступио стан у згради чији је власник Скупштина Града Приштина“, рекао је Јовановић за сајт општине Грачаница.

Иначе, раније, на предлог председника општине Грачаница, породица Станишковић је два пута добила једнократну помоћ од по 300 евра, а данас им је обезбеђен и комфоран смештај.

„Општина је помогла доста, обезбедила је након мирног договора кров над главом за мене, супругу и двоје мале деце. То је све што сам тражио, јер због малих новчаних средстава нисам био у могућности да решим овај велики проблем. Ово је доказ да се проблеми могу решавати на миран и људски начин“, казао је Југослав Станишковић.

Директор општинског одељења за урбанизам, Дејан Јовановић, најавио је да ће Служба за становање општине Грачаница наредне недеље почети са обиласком породица које су конкурисале за “Социјалну карту становања”, као и да ће све проблеме решавати у складу са приоритетима.

А.Ћ.