Stambeno obezbeđena četvoročlana porodica Stanišković

Danas je obezbeđen privremeni smeštaj za bračni par Stanišković, koji su do sada nelegalno boravili u jednoj od kuća u Novom Badovcu, saopštila je pres služba opštine Gračanica. Staniškovići, sa dvoje male dece, žive u veoma teškim uslovima, a u Gračanicu su došli iz sela Grace.Direktor Odeljenja za urbanizam, katastar i prostorno planiranje, Dejan Jovanović, rekao je da opština Gračanica čini sve što je u njenoj moći,kako bi stambeno zbrinula sve one kojima je to potrebno:

„Ova vredna porodica živi u veoma teškim uslovima sa niskim novčanim primanjima i nije u mogućnosti da poboljša svoj materijalni položaj. Glava porodice, Jugoslav, vredno radi i ceo dan provodi u privatnoj firmi, kako bi izdržavao svoju porodicu. Sa celom situacijom upoznat je bio i predsednik opštine Gračanica, Vladeta Kostić, koji je od Službe za stanovanje zatražio prioritetno rešavanje njihovog stambenog pitanja. Do rešenja se došlo zahvaljujući predsedniku Privremenog organa opštine Priština, Ljubinku Karadžiću, koji je na privremeno korišćenje ustupio stan u zgradi čiji je vlasnik Skupština Grada Priština“, rekao je Jovanović za sajt opštine Gračanica.

Inače, ranije, na predlog predsednika opštine Gračanica, porodica Stanišković je dva puta dobila jednokratnu pomoć od po 300 evra, a danas im je obezbeđen i komforan smeštaj.

„Opština je pomogla dosta, obezbedila je nakon mirnog dogovora krov nad glavom za mene, suprugu i dvoje male dece. To je sve što sam tražio, jer zbog malih novčanih sredstava nisam bio u mogućnosti da rešim ovaj veliki problem. Ovo je dokaz da se problemi mogu rešavati na miran i ljudski način“, kazao je Jugoslav Stanišković.

Direktor opštinskog odeljenja za urbanizam, Dejan Jovanović, najavio je da će Služba za stanovanje opštine Gračanica naredne nedelje početi sa obilaskom porodica koje su konkurisale za “Socijalnu kartu stanovanja”, kao i da će sve probleme rešavati u skladu sa prioritetima.

A.Ć.