Далибор Јевтић: Приоритети, повратак и опстанак

Министар за повратак и заједнице у Влади Косова, Далибор Јевтић, обишао је данас породицу Стојковић у селу Јасеновик и породицу Костић у селу Зебинце, у општини Ново Брдо. Породици Стојковић је средствима Министарства за повратак и заједнице изграђена кућа, док ће самохраном оцу четворо малолетне деце, Жики Костићу из села Зебинце, кућа бити изграђена врло брзо. Министар Јевтић је нагласио да ће министартсво на чијем је челу наставити да помаже повратнике и расељене. Приоритет у раду министарства на чијем је челу је, осим повратка расељених и опстанак на Косову и помоћ социјално угроженим, рекао је министар Јевтић.

“Ми смо данас овде како бисмо, пре свега овој деци рекли да ћемо да им обезбедимо боље услове за живот. Министарство за заједнице и повратак ће заједно са општином Ново Брдо, у што краћем року, овој деци обезбедити да имају своју собу, свој кров над главом и на тај начин ћемо им омогућити да имају минимум услова за срећно детињство и за одрастање у овим крајевима, а видели сте и сами и какав је пут и како је тешко и доћи до овог места. Зато ћемо упоредо са изградњом куће породици Костић, асфалтирати пут и на тај начин помоћи да ових петнаестак породица колико овде живи, добије оно што би требало да буде нормално у двадесет првом веку”, истакао је министар за повратак и заједнице.

Приликом посете општини Ново Брдо, министар за повратак и заједнице у Влади Косова, Далибор Јевтић, потписао је са градоначелником те општине, Светиславом Ивановићем, Меморандум о подршци инфраструктурним пројектима. На основу Меморандума, биће комплетно уређена и асвалтирана два пута.

„Захваљујући министру Јевтићу, ми смо урадили много пројеката који су од виталног значаја за општину Ново Брдо, а потписивање меморандума о изградњи путева, лепа је вест за све мештане општине Ново Брдо“, рекао је градоначелник Новог Брда, Светислав Ивановић.

Општина Ново Брдо је насељена мешовитим становништвом, албанским, српским турским и ромским, простире се на површини од преко 204 квадратна километара.