Посланици листе „Српска“ у посети Oпштини Грачаница

Посланици листе “Српска“ у Скупштини Косова посетили су Општину Грачаница, где их je Владета Костић, председник општине, упознао са свим проблемима у овој локалној самоуправи. Према речима градоначелника Костића, највећи проблем је „упола мањи буџет у односу на број становника у општини Грачаница“.

“Буџет је пројектован на 10 хиљада становника, а реалне потребе су 20 хиљада”, рекао је Костић новинарима после састанка.  Обилазак  “Српске” листе општинема са српском већином Костић је оценио позитивним, јер ће, како је рекао, “на тај начин сваки посланик бити упознат са проблемима грађана”. „ Појединачни наступ сваке локалне самоупрвае до сада није дао резултате, a идеја да заједно наступамо, сасвим сам сигуран, даће помак и добре резултате које би требало да остетимо већ ове године“, рекао је Костић и закључио да  „уједињени можемо све“.

„Општина Грачаница се може похвалити политичком стабилношћу“, нагласио је председник листе „Српска“ Славко Симић, који је разговор са челницима ове локалне самоуправе оценио као „веoма садржајан“.

Осим o буџету, на састанку се разговарало и о изградњи обилазнице око Грачанице, радовима на завршетку болнице и средњошколског центра. Посланици листе Српска, поред Грачанице, до сада су обишли и општине Ранилуг, Ново Брдо, Пећ, Гораждевац и Ораховац. Како је раније саопштено,  циљ посета је идентификовање суштинских проблема на терену, систематско и стратешко решавање истих, уз сарадњу посланика, представника у косовској влади и градоначелника.

И.М.