Владета Костић: Потребно је преиспитати неке одлуке суда

Председник  Општине Грачаница,  Владета Костић, подржао је захтев  породице Колић из Добротина који је на протесном скупу у Грачаници  упућен представницима косовских и међунароних власти. Породица је затражила поновно покретање судског поступка и преиспитивање одговорности Зорана Колића, због наводног убиства једног Албанца у затвору у Липљану, због чега је Колић осуђен на затворску казну од 14 година.

„Свакако да је потребно преиспитати неке одлуке суда, имамо пуно примера у светској судској пракси да су се поједини случајеви поново отварали и после неколико деценија, а да се касније доказало да је неко невин и да је без потребе лежао у затвору “, рекао је Костић.

„Овакви скупови подршке не могу имати правног ефекта“, оценио је Костић и додао да се са скупа може послати порука да се становници општине Грачаница не слажу са судском пресудом. Костић је породици Зорана Колића поручио да нису сами и обећао материјалну помоћ.

Он је оценио да много ствари указује да се случај Зорана Колића може посматрати и из другог угла. “Ако је Колић све време био доступан властима, није напуштао Косово, био  чак и политички активан и члан главном одбору СЛС-а,  странке која  је у то време била јак политички чинилац, зашто се питање кривице и одговорности Зорана Колића покреће после више од десет година,  за  оно што је, наводно почионио 1999. године“, запитао се председник општине Грачаница,  Владета Костић.

И.М.