Дачић се у Грачаници састао са владиком Теодосијем

Први потпредседник и министар спољних послова Владе Србије, Ивица Дачић, борави данас на Косову. У Грачаници је министра Дачића дочекало око 1000 грађана и симпатизера Социјалистичке партије Србије, аплаузима и скандирањем „Ивице, Србине“.
Пре уласка у порту манастира, Дачића су дочекали Вељко Одаловић, државни секретар у Министарству спољних послова Србије, који је рођен у Косову Пољу и високи функционер СПС-а и Звонко Стевић, председник Покрајинског одбора те партије и кандидат за народног посланика.
На самом улазу у манстир Грачаница, високог госта из Београда, дочекао је владика Рашко-призренски Теодосије.
Дачић је рекао да се овде налази као члан Владе Србије, а да ће све поруке које се тичу  активности Социјалистичке партије Србије у предизборној кампањи, саопштити члановима и симпатизерима у страначким просторијама.
Дачић се у Грачаници састао са владиком Теодосијем
Приликом Дачићеве посете Грачаници, избио је инцидент, када се на оближњој кући, преко пута манастира Грачаница, појавио транспарент на коме је писало „Немамо Миљацку, а кофер сте већ узели“. После краћег кошкања симпатизера СПС и младића који су били поред транспарента, Косовска полиција је привела М.Р., како наш портал незванично сазнаје, симпатизера Српске напредне странке.
Kако је раније најављено, Ивица Дачић данас обилази културну баштину на Косову, која се нaлази под заштитиом Унеска.
И.М.