Dačić se u Gračanici sastao sa vladikom Teodosijem

Prvi potpredsednik i ministar spoljnih poslova Vlade Srbije, Ivica Dačić, boravi danas na Kosovu. U Gračanici je ministra Dačića dočekalo oko 1000 građana i simpatizera Socijalističke partije Srbije, aplauzima i skandiranjem „Ivice, Srbine“.
Pre ulaska u portu manastira, Dačića su dočekali Veljko Odalović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, koji je rođen u Kosovu Polju i visoki funkcioner SPS-a i Zvonko Stević, predsednik Pokrajinskog odbora te partije i kandidat za narodnog poslanika.
Na samom ulazu u manstir Gračanica, visokog gosta iz Beograda, dočekao je vladika Raško-prizrenski Teodosije.
Dačić je rekao da se ovde nalazi kao član Vlade Srbije, a da će sve poruke koje se tiču  aktivnosti Socijalističke partije Srbije u predizbornoj kampanji, saopštiti članovima i simpatizerima u stranačkim prostorijama.
Dačić se u Gračanici sastao sa vladikom Teodosijem
Prilikom Dačićeve posete Gračanici, izbio je incident, kada se na obližnjoj kući, preko puta manastira Gračanica, pojavio transparent na kome je pisalo „Nemamo Miljacku, a kofer ste već uzeli“. Posle kraćeg koškanja simpatizera SPS i mladića koji su bili pored transparenta, Kosovska policija je privela M.R., kako naš portal nezvanično saznaje, simpatizera Srpske napredne stranke.
Kako je ranije najavljeno, Ivica Dačić danas obilazi kulturnu baštinu na Kosovu, koja se nalazi pod zaštitiom Uneska.
I.M.