Звонко Михајловић: Срби треба да буду јединствени

Звонко Михајловић, бивши председник општине Штрпце и председник Покрајинског одбора Српске радикалне странке, кога је у суботу ухапсила Косовска полиција и припадници специјалних јединица Росу, пуштен је и чека оптужницу.То је Михајловић изјавио за портал Грацаница онлине.

“Упали су у седам ујутру и нашли нас на спавању. Било их је петорица у цивилу и двадесетак до зуба наоружаних припадника Росу. У кући смо били, супруга, осамнаестогодишњи син и шеснаестогодишња кћерка. Кћерка је плакала, а ја сам полицајцима само рекао нека раде свој посао, али да нема потребе да буду груби. Нису нашли то што су тражили, а тражили су нешто мого велико, што ја наравно немам и никада нисам имао, већ само спортско наоружање”, каже Михајловић.

Кандидат за народног посланика Скупштине Србије, напомиње да су у Урошевцу, где је одведен на испитивање, били коректни, посебно адвокат који му је додељен по службеној дужности. Због недостатка доказа,пуштен је кући, али како каже, очекује оптужницу за двадесетак дана.

“Ја немам доказе и не желим да упирем прст ни у кога, али сам сигуран да ме је неко пријавио, наравно лажно, како би ме избацио из изборне трке, јер имам велике шансе да будем народни посланик са Косова и Метохије у Скупштини наше државе. Моје хапшење има политичку позадину, убеђен сам у то, то ми је незванично потврдио и један од људи који су ме испитивали, али ја се не бојим”, истиче Михајловић и додаје да је припадницима Косовске полиције било најинтересантније то што, ни он, а ни његова деца немају косовска документа. “Сликали су наше српске личне карте, не знам због чега, али сам им рекао да су то једина лична документа која имам и која ћу икада имати”.

Звонко Михајловић се захваљује свима који су дигли глас против његовог хапшења, наравно прво свом партијском шефу, Војиславу Шешељу, који је затражио хитну седнице Владе Србије, али и Марку Ђурићу, директору Канцеларије Владе Србије за Косову и Метохију, који је затражио његово пуштање на слободу, приликом посете Лапљем селу, истог дана, када је Михајловић и ухапшен.

“Моје хапшење, али и хапшење генерала Бојовића, као и свих других Срба, догађа се када би требало да почне функционисање Суда за ратне злочине за припаднике Ослободилачке војске Косова. Ја сам за то да свако ко је починио злочин буде санкционисан за то, без обзира из ког народа долази, наравно, али није добро ако се Срби хапсе само због реципроцитета. Због тога позивам све политичке структуре Срба на Косову и у Србији, да буду јединствене када је у питању опстанак Срба на овим просторима и да превазиђу политичке поделе”, поручује Михајловић.

Звонко МИхајловић је из Штрпца, тамо и данас живи и био је председник општине Штрпце, по систему Републике Србије, изабран на првим вишестраначким изборима на Косову, 2008.године. Члан је Српске радикалне странке и кандидат је те странке за народног посланика на парламентарним изборима Републике Србије, који се одржавају 24.априла.

А.Ћ.