Немања Шаровић у Грачаници: Глас за корак ближе слободи

„Они који су слободни имају много жеља, а они који то нису, само једну,  да дочекају дан слободе“, рекао је на предизборном скупу СРС у Грачаници њен потпредседник, Немања Шаровић. Шаровић је позвао Србе на Косову и Метохији „ да својим гласом направе један корак ка слободи“.

„Ваши гласови неће сигруно донети победу на изборима, али својим гласом можете да урадите једну ствар, да лупите шамар Александру Вучићу и поручите да нисте задовољни ониме што је урадио за вас“, истакао је Шаровић.

Потпредседник СРС је подсетио да за Србе на Косову „није битан ни Београд на води, ни продаја  Железаре, стране инвестиције, канал до Солуна, и остале“, како је рекао,“ бесмислице у предизборној  кампањи, већ, како да преживе и опстану на свом огњишту“.

Потпредседник Српских радикала  је у свом говору изнео оштре критике на рачун актуелне српске власти и њене политике према Косову.

„Може ли се неко сетити елемената бриселске победе од 5:О. Да ли живите боље и слободније? Које су таблице на вашим аутомобилима?  Где  је цивилна заштита?  Да ли су српске институције ојачане или ослабљене у међувремену? “, питао је Шаровић.

Како је навео, политика прозападних влада из Београда, довела је до тога да се питање КиМ из Савета безбедности  УН, где Србија има традиционалне савезнике, спремне да бране наше ставове, измести под окриље ЕУ у Бриселу који  нам, истиче Шаровић,  „отимају  територије“.

Потрпредсеник СРС,  Немања  Шаровић је на крају свог обраћања још једном подсетио да је програм СРС  борба против уласка Србије у ЕУ и НАТО као и залагање за пуну сарању, на војном и економском плану, са Русијом и за  чланство Србије  у  Евроазијској  унији.

После предизборног скупа у Дому културе у Грачаници, на коме су представљени кандидати са КиМ за републички парламент,  присталице српске радикалне странке су са страначким обележјима, српским и заставама са ликом Војислава Шешеља, прошетали улицама Грачанице.

 

И.М.

This slideshow requires JavaScript.