Косовачка погача у Врњачкој Бањи

Удружење пословних жена „Авенија“ из Лапљег Села,  учествовало је на 13. међународној манифестацији „Сајам народног стваралаштва прела и посела“ у Врњачкој Бањи.

На манифестацији, која за циљ има очување и неговање традиције, старих заната и обичаја, жене из Удружења „Авенија“ представиле су се изложбом етно гардеробе, тканицама, ручним радовима, сувенирима и осталим производима из њихове радионице, као и домаћом косовском кухињом.

„За националну кухињу припремиле смо богат мени, тако да је било преко тридесет врста наших јела и слаткиша. Посећеност штанда је била више него задовољавајућа. Велики број грађана и представници многих медија су показали велико интересовање за нашим производима. Извештај са манифестације који је приказан у ТВ емисији `Жикина шареница` је са нашег штанда, а наше чланице на најбољи начин представиле су наше производе и косовску погачу“, каже се у саопштењу “Авеније“, достављеном Инфо служби општине Грачаница.

Од организатора манифестације,  Удружења “Златне нити” из Врњачке Бање “Авенија“ је добила захвалницу и диплому за учешће и аранжирање штанда, а стигао је и специјални позив од Удружења жена из Велења у Словенији. Учешће на манифестацији у Врњачкој Бањи, подржала је Општина Грачаница.

А.Ћ.