Шешељ ипак не долази на Косово

После најаве Војислава Шешеља на једној београдској телевизији да ће ових дана доћи на север Косова у оквиру предизборне кампање, огласио се командант Регионалне полиције за север, Бесим Хоти, имејлом свим патролама и јединицама саобраћајне полиције да појачају контролу на магистралним и другим путевима Косова, јављају медији у Приштини, на албанском језику.

И поред одлуке Хашког суда, да Шешељ није крив за ратне злочине у бившој Југославији, па ни на Косову, Министарство унутрашњих послова Косова је саопштило раније да је Шешељу забрањен улазак на Косово и да ће, уколико буде дошао, бити ухапшен.

Звонко Михајловић, председник Покрајинског одбора Српске радикалне странке за Косово и кандидат те странке на предстојећим парламентарним изборима у Србији, рекао је за Грацаница онлине, да Шешељ не долази на Косово.

“Овога пута не долази. Реакције власти на Косову само показују да се они боје и њега и његовог утицаја”, кратко је рекао Михајловић за наш портал.

Приликом саопштења Министарства унутрашњих послова Косова, да је Шешељу забрањен улазак на Косово и да ће бити ухапшен, уколико дође, није речено шта се ставља на терет председнику радикала, нити да ли је против њега подигнута оптужница.

А.Ћ.