Поново скрнаве храм Христа Спаса у Приштини

Портал „Индексонлајн“, објавио је фотографије двојице непознатих младића који су се попели до највише куполе  храма Христа Спаса у центру Приштине. Најновије скрнављење недовршеног православног храма, „Инексонлајн“ је описао као „алпинистички подвиг двојице младића, који су изазвали сами себе пењући се на врх цркве у Приштини“. На објављеним фотографијама види се да су се двојица младића попела до највише куполе на храму, где су провели неко време седећи, а да их у том подухвату нико није ометао.

Ово није прво скрнављење храма Христа спаса у Приштини чија је градња прекинута због почетка бомбардовања 1999. године и који још увек није завршен.

Заменик косовског премијера Бранимир Стојанивић је најоштрије осудио последње скрнављење православног храма, „које се догађа и у време часног поста и уочи Васкрса“.  Стојановић је затражио кажњавање одговорних, али и да се утврди да ли су у питању исте особе које су се на храм Христа Спаса у Пртиштини пењале и пре годину дана.

„Након многобројних скрнављења, претварања храма у јавни тоалет, боравка бескућника, снимањане прикладних спотова, храм Христа Спаса је опет на мети оних који не поштују светиње. Два мушкарца која су се попела до врха цркве, не поштујући ни цркву, ни православне вернике, тешко да поштују и своју веру“, рекао је Стојановић.

Заменик косовског премијера је од надлежних поново затражио да се храм Христа Спаса у Приштини обезбеди, а да починиоци буду кажњени.