Чаглавица: Претучен Србин, Владета Костић упозорава да је бозбеност на лошем нивоу

Младић српске националности  (Н.Ђ.) претучен је синоћ у Чаглавици.  Како преноси РТК 2, позивајући се на изјаве очевидаца, нападач је био Албанац.  Служба хитне помоћи из Лапљег Села указала је помоћ претученом Србину који је транспортован на Одељење хирургије у Грачаници.  Србину Н.Ђ. су нанете повреде  у пределу главе и грудног коша. Из полицијске станице у Грачаници је сопштено, да је поводом овог случаја приведена једна особа којој је након саслушања, одлуком тужиоца, одређен притвор.

Напад на Србина у Чаглавици, оштро је осудио Председник општине Грачаница Владета Костић који од полиције захтева да се починилац пронађе одмах. Костић је у саопштењу достављеном медијима упозорио да су последњи напади на српско становништво показатељ лоше безбедносне ситуације и да уносе немир.

„Овакви напади на српско становништво у српским срединама, показатељ су да је безбедносна ситуација на све лошијем нивоу. Учестали напади и застрашивања у српским срединама уносе немир међу наше становништво и ограничавају, ионако крхку слободу кретања. Захтевам од полицијских органа да хитно повећају присуство у свим местима на територији општине Грачаница и покрену озбиљне и детаљне истраге не би ли се хитно пронашли починоци напада на Србе и њихову децу.“, наведено је у саопштењу Општине Грачаница.

Ово је други напад на Сребе у централном делу КиМ у размаку од само неколико дана. Подсетимо,  недавно су у Преоцу две малолетне српске девојчице нападнуте из аутомобила у покрету  и захваљујући пролзаницима успеле су да умакну нападачима.