Сељими: Шири се листа Срба којима је забрањен улазак на Косово

Вршилац дужности косовског министра спољних послова, Петрит Сељими, позвао је тужилаштво, Министарство унутрашњих полова и све  институције које се баве безбедношћу на Косову да,  ослањајући се на чињенице и податке, покрену хитан поступак за хапшење одређених лица из Републике Србије, чак и да се покрену потернице преко Интерпола, због непоштовања косовских закона, али и због злочина, како је рекао, почињених за време ратних сукоба.

Сељими је за Топ чанел телевизију, (Топ сханнел), рекао да се убудуће неће само забрањивати долазак појединим српским званичницима, већ ће бити и хапшени због, како је рекао, етничког чишћења током ратног сукоба 1999.године. Најновија забрана уласка на Косово, изречена је директору  Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, Марку Ђурићу, који је на Косову боравио илегално, каже Сељими и додаје да ће Ђурић, уколико се то понови, бити ухапшен.

„Не би требало да терет таквих одлука носи само Министарство спољних послова, у време када се споразум у Бриселу  злоупотребљава за негативну пропаганду или за кршење уставног поретка Републике Косово,“ рекао је Петрит Сељими.
Сви српски званичници, морају да траже дозволу за боравак на Косову од косовског министарства спољних послова, тврде у косовској Влади, док смо од званичника из Београда, више пута чули да дозволу траже од Еулекса. Пре само неколико дана, осим Марку Ђурићу, забрањен је улазак на Косово и Војиславу Шешељу, као и генералу Љубиши Диковићу.

А.Ћ.