Стефан поново у свом разреду. Лекари задовољни темпом опоравка

Нема је, или у овом тренутку мањка довољно јака и снажан реч, која би описалa оно што су ученици VII-1 разреду Основне школе „Кнез Лазар“ из Доње Гуштерице урадили за свог друга. Слика дечака из разреда ошишаних до главе, коју су пренели сви медији, најбоље је дефиниција другарарства, подршке и солидарности од свих које смо могли да научимо.  У знак подршке Стефану Томићу, коме су лекари дијагностиковали Хочкинов тумор лимфних жлезди, другови из разреда су одлучили да се ошишају до главе. Стефан је тада био у болници у Београду, а овакав гест  другова из разреда га је, како каже,  растужио али и охрабрио.

После месец дана проведених на „Институту за мајку и дете“ на Новом Београду, Стефан је поново са својим другарима из разреда.

„ Јако ценим то што су моји другари учинили за мене. Срећан сам што сам после дужег времена у школи и што смо поново заједно“ , испричао нам је Стефан и послао један школски „селфи“.

Здравствено стање овог тринаестогодишњег дечака видно се побољшало.  Последњи налази крвне слике су охрабрујући и лекари кажу да су задовољни темпом којим се одвија његов  опоравак.  Стефан, 28. априла поново путује за Београд, где ће наставити лечење на одељењу за Хемато-онкологију „Института за мајку и дете др Вукан Чупић“.

 

И.М.