Нова апаратура за Дом здравља у Грачаници

Одељење за здравство општине Грачаница уручило је Дому Здравља у Грачаници вредну апаратуру и медицинску опрему, која ће у многоме олакшати рад ове установе и побољшати квалитет пружања здравстених услуга становништву, саопштила је прес служба општине Грачаница.

Дом здравља Грачаница је добио је 3-D колор- доплер ултразвук, апарат за EKG, дефибрилатор, стерилизатор и пулс- оксиметре, чија се вредност процењује на више од 40 хиљада евра.

„Добили смо све што је обећано, јер добре примарне заштите нема без сарадње са локалном самоуправом. Колико се она залаже за спровођење секвенце примене здравствене заштите, толико ће пацијенти који су упућени на нас,  од свега тога и добити“, рекао је директор Дома здравља Дејан Милановић, захваливши се општини на вредном поклону.

Директор Регионалне болнице др Небојша Миловановић је нагласио да је, „уз помоћ општине Грачаница, у свим здравственим установама на територији општине комплетирана опрема која је мањкала, а све у  у циљу што боље и ефикасније организације примарне здравствене заштите на терену“.