Победа напредњака на Косову

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, саопштио је новинарима у седишту странке у Београду, данас нешто после 15 часова, да је Српска напредна странка на Косову освојила двотрећинску већину. Ђурић је то назвао историјским резултатом и да тај резултат говори да су Срби са Косова заинтересовани да учествују у јавном и политичком животу Србије. Ово су гласови подршке Александру Вучићу и политици коју он води, рекао је Ђурић.

„То нас обавезује да се боримо да српски народ остане и опстане на КиМ, да ужива у солидарности и заштити целе Србије. Косово и Метохија је било и биће извор српске духовности, историје, културе“, рекао је Ђурић.

Како је саопштено из Српске напредне странке, напредњаци су на Косову освојили 67,09%, социјалисти – 9,61%, радикали – 8,61 одсто, ДСС-Двери – 4,30, СДС-ЛДП-ЛСВ- 2,51, ДС 1,08, а Покрет “Доста је било” 0,33%”, рекао је Ђурић.

Према подацима ОЕБС-а, на Косову је гласало 44,72 % уписаних бирача, што је већа излазност него на парламентарним изборима Републике Србије, 2014.године. ОЕБС је раније саопштио да на овим изборима није било инцидената нити кршења изборних правила.

А.Ћ.