Azem Sulja u pritvoru

Azem Sulja (Foto Insajder)

Kako prenose prištinski mediji, Azem Sulja, poslanik Demokratske partije Kosova, za kojim je raspisana poternica na Kosovu, predao se danas na kosovsko-albanskoj granici, policiji Euleksa, koja ga je sprovela u pritvorsku jedinicu u Prištini. Kosovski pravosudni organi sumnjiče Azema Sulju da je bio na čelu kriminalne grupe, koja je prodavala društveno i privatno zemljište u okolini Prištine, koristeći falsifikovanu dokumentaciju.

Procenjuje se da je ova kriminalna grupa, od preko 40 učesnika, u kojoj su bili i Srbi i Albanci, među kojima je nekoliko radnika kosovskih sudova, policije Srbije i nekoliko advokata, protivpravno prisvojila preko 30 miliona evra. Kako saznaje Gračanica online, dva radnika Opštinskog suda u Prištini, odeljenje u Gračanici, i pored objavljivanja prištinskog portala Insajderi.com da su osumnjični za učešće u kriminialnim aktivnostima i dalje uredno dolaze na posao u Gračanicu.

Azem Sulja se, kako saznajemo, izjasnio da nije kriv, a njegov advokat je medijima u Prištini izjavio da će njegov klijent sarađivati sa vlastima.

Pre dve godine, Euleks je pokrenuo istragu protiv Azema Sulje, sumnjičeći ga za seriju političkih ubistava posle oružanih sukoba na Kosovu, na osnovu izjava svedoka Nazima Blace. Tada je prištinski dnevnik Koha ditore objavio da je istragu protiv Sulje i još devetoro njrgovih saradnika, za taj slučaj, zataškao zamenik glavnog tužioca Euleksa, Džonatan Ratel.

A.Ć.