Далибор Јевтић: Васкрс, надахнуће за јачање међусобног разумевања

Министар за заједнице и повратак Владе Косова, Далибор Јевтић, честитао је најрадоснији хришћански празник,  Васкрс,  Његовом реосвештенству, епископу рашко-призренском Теодосију и свим верницима  који Васкрс славе по Јулијанском календару.

„ Радост Васкрса нека буде надахнуће за јачање међусобног разумевања, ширења племенитости и стварање сигурније будућности за сваког појединца. Поручујем суграђанима да размишљамо о заједништву и миру и свим осталим вредностима на којима желимо градити себе и свет око нас. Васкрс је празник, али и подстицај и жеља за давањем  себе другима, у нади да ћемо тако наћи начин који ће створити бољи живот свим људима,  прихватајући толеранцију као главни предуслов у постизању тог циља“, каже у честитики министар Јевтић и додаје: „Васкрс,  као симбол победе вере, јесте знак да се људи могу издићи изнад мржње, неправде и нетолеранције. Празнични дани су прилика да покажемо своју снажну опредељеност ка истинским вредностима, као што су: непоколебљивост,  доброта, исправност и хуманост“.

Желим вам да васкршње празнике проведете у добром расположењу, здрављу, љубави и слози уз поздрав  Христос васкрсе – ваистину васкрсе“, поручује на крају Јевтић.

 

А.Ћ.