Gračanica: Na Vaskrs takmičenje za najjače jaje

Manifestacija „Najjače vaskršnje jaje“ održaće se i ove godine u Gračanici, na dan Vaskrsa, u nedelju 1. maja. „Osim takmičenja u „tucanju“ jajima, biće priređen i bogat program u kome će učešće uzeti Kulturno umetnička društva sa teritorije opštine Gračanica,  ali i izvođači izvornih pesama“, kaže Ljubomir Maksimović, pokretač i jedan od organizatora ovog takmičenja. Maksimović napominje da će program manifestacije, kao i prošle godine, početi u manastiru Gračanica, gde će vaskršnja jaja biti osveštana.

Vaskrsnje jaje

„Svi učesnici će u defileu proći kroz Gračanicu, a  program i takmičenje za „najjače vaskršnje jaje“ biće održani na letnjoj pozornici Doma kulture, kaže Maksimović i dodaje da će se u slučaju kiše takmičenje održati u velikoj sali.

Za pobednika takmičenja u „tucanju“ jajima predviđena je i nagrada. Ove godine je u školama i predškolskim ustanovama na teritoriji naše opštine organizovan likovni konkurs na temu „Najlepše vaskršnje jaje“.  Najbolji rad, po odluci žirija, takođe će biti nagrađen u toku programa.

Manifestacija „Najjače Vaskršnje jaje“ održava se drugu godinu za redom u Gračanici, uz blagoslov Episkopa raško-prizrenskog Teodosija i podršku Opštine Gračanica i Skupštine grada Priština.  Program počinje u 10 časova, u nedelju, 1. maja 2016. godine.