Kiša i dalje pada, nivo vode u rekama u blagom porastu

Kiša koja od sinoć neprestano pada na teritoriji centralnog Kosova, izazvala je blagi porast nivoa vode u rekama, ali za sada nema opasnosti od mogućeg izlivanja i poplava.

Republički hidrometerološki zavod Srbije je zbog veće količine padavina proglasio narndžasti meteoalarm koji je na snazi i na Kosovu i Metohiji.

Iz Opštine Gračanica poručuju da prate situaciju na terenu, obilaze krizna područja u pojedinim selima i da za sada nema opasnosti od izlivanja reka.  Međutim, napominju da postiji bojazan, da bi u slučaju većih padavina moglo doći do poplava na pojedinim takčama.

Gračaničko jezero

Direktor Javnih službi opštine Gračanica Vladica Trajković kaže da su ekipe te službe danas na terenu i da prate situaciju, posebno na onim tačkama gde su se nedavno dogodile poplave.„Naše ekipe obilaze ulicu Devet Jugovića u Gračanici gde se nedavno voda izlila iz kanala i preplavila dvorišta. Pratimo i situaciju u naselje Bergen kod Ugljara i proveravamo stanje nasipa kod Sitnice u selu Lepina“, rekao je Trajković.