Napadnuta srpska novinarska ekipa u centru Obilića

Novinari Televizije Mosti iz Zvečana i Radio Gračanice, napadnuti su, danas  oko 11 časova u centru Obilića, dok su bili na radnom zadatku. Snimatelja TV Most Bobana Sekulića, napao je mlađi Albanac, držalom od lopate, udario ga u ruku i naneo mu lakše povrede.

Kako je prenela TV Most, novinararska ekipa je vređana, psovana i nazivana pogrdnim imenima.

„Mlađi Albanac, je prišao našoj ekipi, psovao, vikao i vređao nas, govorio je šta ćete vi ovde, vaše mesto je u Beogradu!  Marš u Srbiju!“,  ispričala je napadnuta novinarka Jasmina Stojković. Ona je dodala da je napadač  reagovaro na beogradske registarske oznake njihovog službenog automobila.

Kako je Stojkovićeva naglasila, Albanac je lopatom,  koju je uzeo iz obližnje prodavnice, zamahnuo prema snimatelju i udario ga u ruku. Incident je, prema svedočenju napadnute novinarske ekipe, posmatrala i veća grupa Albanaca koja nije reagovala.

„Ne mogu da zaboravim toliku količinu mržnje i gneva prema nama“, ispričala je Dragana Stanojević, novinarka Radio Gračanice koja je sa kolegama iz TV Most bila na terenu u Obiliću.

Novinarska ekipa je pozvala policiju, koja je je izašla na teren tek posle deset minuta, iako se policijska stanica nalazi u neposrednoj blizini mesta gde se  napad na novianre dogodio.  Napadač, je u međuvremenu pobeao, a novinarska ekipa je odvedena u policijsku stanicu  zbog  uzimanja  izjava.

Srpsku novinarsku ekipu, koja je napadnuta u centru Obilića,  činili su novinarke TV Most i Radio Gračanice, Jasmina Stojković i Dragana Stanojević, snimatelj Boban Sekulić i vozač Aleksandar Stolić.