Srpski politički predstavnici osudili napad na novinare

Napad na novinarsku ekipu Televizije Most i Radio Gračanice, koji se dogodio danas pre podne u Obiliću, najoštrije su osudili poslanici liste Srpska, zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović i gradonačelnik Gračannice Vladeta Kostić. Politički predstavnici kosovskih Srba zatražili su pronalaženje i kažnjavanje počinioca napada.

„ Napad na novinare je napad na slobodu govora i na osnove demokratskog društva. Još jednom apelujemo na organe reda da hitno pronađu i kazne počinioca, jer ne smemo dozvoliti da ovakve stvari prođu nekažnjeno.“, naglašava se u saopštenju liste Srpska.  Takođe se dodaje da „ovakvi incidenti unose nemir među Srbima na Kosovu i Metohiji i čine korak unazad od normalnog suživota svih ljudi na ovim prostorima“.

„Krenuti na nekog, ko samo obavlja svoj posao lopatom je za svaku osudu, ali i kaznu. Zahtevam od nadležnih da otkriju ko su napadači i koji je bio njihov motiv za napad na novinarsku ekipu“, izjavio je Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović. Stojanović je upozorio da napadi na novinare utiču na slobodu medija, jer slobode medija nema, ukoliko su životi novinara ugroženi.

“Bilo kakve pretnje i nasilje prema novinarima je neprihvatljivo i nedopustivo i treba da se tretira kao napad na društvo i slobodu medija”, rekao je Predsednik Oppštine Gračanica Vladeta Kostić, reagujući na napad na srpsku novinarsku ekipu u Obiliću. Kostić očekuje da će nadležni organi istražiti i sankcionisati ovakvo ponašanje.