Српски политички представници осудили напад на новинаре

Напад на новинарску екипу Телевизије Мост и Радио Грачанице, који се догодио данас пре подне у Обилићу, најоштрије су осудили посланици листе Српска, заменик премијера Косова Бранимир Стојановић и градоначелник Грачаннице Владета Костић. Политички представници косовских Срба затражили су проналажење и кажњавање починиоца напада.

„ Напад на новинаре је напад на слободу говора и на основе демократског друштва. Још једном апелујемо на органе реда да хитно пронађу и казне починиоца, јер не смемо дозволити да овакве ствари прођу некажњено.“, наглашава се у саопштењу листе Српска.  Такође се додаје да „овакви инциденти уносе немир међу Србима на Косову и Метохији и чине корак уназад од нормалног суживота свих људи на овим просторима“.

„Кренути на неког, ко само обавља свој посао лопатом је за сваку осуду, али и казну. Захтевам од надлежних да открију ко су нападачи и који је био њихов мотив за напад на новинарску екипу“, изјавио је Заменик косовског премијера Бранимир Стојановић. Стојановић је упозорио да напади на новинаре утичу на слободу медија, јер слободе медија нема, уколико су животи новинара угрожени.

“Било какве претње и насиље према новинарима је неприхватљиво и недопустиво и треба да се третира као напад на друштво и слободу медија”, рекао је Председник Оппштине Грачаница Владета Костић, реагујући на напад на српску новинарску екипу у Обилићу. Костић очекује да ће надлежни органи истражити и санкционисати овакво понашање.