Ансамбл Позоришта из Пирота заустављен на Мердару

Косовска царина задржала је ансамбл Пиротског позоришта, који је кренуо на фестивал „Јоаким Вујић“, саопштило је Народно позориште из Приштине.  Тиме је, како се наводи, доведено у питање играње вечерашње предаве ове позоришне трупе .

„Позориште са комплетном опремом, костимима и сценографијом блокирано је на административном прелазу Мердаре, а царина Косова им онемугућава прелазак, под изговором да немају адекватну документацију“, каже директор Приштинског позоришта у Грачаници, Ненад Тодоровић.

Овим се доводи у питање благовремени почетак представе „Животињска фирма“, према мотивима романа Џорџа Орвела, заказане вечерас у 19 часова, коју Народно позориште Пирот изводи у оквиру главног програма фестивала „Јоаким Вујић“.

Домаћин фестивала Ненад Тодоровић сматра да је недопустиво да косовске институције на овакав начин спречавају одвијање ове, за српски народ значајне културне манифестације.

О евентуалном померању термина представе благовремено ћемо обавестити гледаоце, наводи  се у саопштењу домаћина Фестивала „Јоаким Вујић“.