Opština Obilić će pomoći svima koji žele da se vrate na svoja ognjišta

Slavko Simić, šef poslaničkog kluba Srpske liste u Skupštini Kosova, poslanici Milka Vuletić i Bojan Mitić, obišli su danas opštinu Obilić i tom prilikom posetili i Crkvu cara Lazara u Plemetini. Gradonačelnik Džafer Gaši, rekao je tom prilikom da opština Obilić poštuje prava manjinskih zajednica, da 10% zaposlnih u lokalnoj samoupravi čine Srbi i da su dobrodošli svi koji žele da se vrate na svoja ognjišta.

“Svako ko je živeo ranije u opštini Obilić, ima pravo da se vrati i opština će učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne”, rekao je Gaši srpskim poslanicima, naglasivši da opština ulaže velika sredstva u infrastrukturne projekte u mestima u kojima žive Srbi.

Kao najveći problem svih zajednice koje žive u opštini Obilić, lokalno rukovodstvo je istaklo to što opština nema nikakvih prihoda od eksploatacije rude na svojoj teritoriji i zatražili su da poslanici podrže nacrt zakona, koji će to regulisati, u korist svih koji tu žive. Regionalna deponija je takođe velika opasnost za zdravlje ljudi u opštini, rekli su čelnici opštine Obilić.

Poslanici srpske liste i rukovodstvo opštine Obilić, osudili su skorašnji napad na novinare TV Most, pozvali nadležne da krivca što pre procesuiraju i izrazili nadu da taj incident neće narušiti trenutno dobre međuetničkeo dnose.

Slavko Simić, šef poslaničkog kluba Srpske liste, izjavio je za Gračanica onlajn, da su ostali poslanici imali ranije ugovorene druge obaveze i da zbog toga opravdano nisu bili u delegaciji koja je danas bila u poseti opštini Obilić.

A.Ć.