Porodica Osmani dobila novu kuću i pokućstvo

Četrnaestočlana porodica Osmani iz Plemetine, u opštini Obilić, danas je uselila u novu kuću. Ključeve novog doma, površine 95 kvadratnih metara, ovoj romskoj porodici, čija je kuća izgorela u požaru prošle godine, uručio je ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova, Dalibor Jevtić.

“Hvala svima, hvala ministru, spasili su mi decu“, sa suzama u očima kaže Živorad Osmani.

Obećavši pomoć  ministarstva na čijem je čelu, svima, kojima je to potrebno, ministar Jevtić je pozvao i druge institucije da se angažuju na rešavanju problema zajednica na Kosovu, a posebno manjinskih.

„Ministarstvo za zajednice i povratak, na ovaj način šalje jasnu poruku da bilo koji nevećinski narod na Kosovu nije i neće biti zaboravljen. Mi smo tu, da u skladu sa našim mogućnostima, tim ljudima pomažemo. Ovaj primer je rešavanje samo jednog problema, kao kap u moru problema koje romska zajednica ima na Kosovu, a ja bih rekao i u regionu. Želim da iskoristim priliku da pozovem i druge institucije  da se uključe u rešavanje problema, ne samo romske zajednice, već svih nevećinskih naroda na Kosovu, jer je to važno za budućnost čitavog kosovskog društva“, poručio je ministar za zajednice i povratak.

Dalibor Jevtić je na kraju posete obećao da će se maksimalno angažovati, ne samo na povratku raseljenih, već i na obezbeđivanju dobrih uslova za opstanak i ostanak svih koji žive na Kosovu.

 

A.Ć.