Породица Османи добила нову кућу и покућство

Четрнаесточлана породица Османи из Племетине, у општини Обилић, данас је уселила у нову кућу. Кључеве новог дома, површине 95 квадратних метара, овој ромској породици, чија је кућа изгорела у пожару прошле године, уручио је министар за заједнице и повратак у Влади Косова, Далибор Јевтић.

“Хвала свима, хвала министру, спасили су ми децу“, са сузама у очима каже Живорад Османи.

Обећавши помоћ  министарства на чијем је челу, свима, којима је то потребно, министар Јевтић је позвао и друге институције да се ангажују на решавању проблема заједница на Косову, а посебно мањинских.

„Министарство за заједнице и повратак, на овај начин шаље јасну поруку да било који невећински народ на Косову није и неће бити заборављен. Ми смо ту, да у складу са нашим могућностима, тим људима помажемо. Овај пример је решавање само једног проблема, као кап у мору проблема које ромска заједница има на Косову, а ја бих рекао и у региону. Желим да искористим прилику да позовем и друге институције  да се укључе у решавање проблема, не само ромске заједнице, већ свих невећинских народа на Косову, јер је то важно за будућност читавог косовског друштва“, поручио је министар за заједнице и повратак.

Далибор Јевтић је на крају посете обећао да ће се максимално ангажовати, не само на повратку расељених, већ и на обезбеђивању добрих услова за опстанак и останак свих који живе на Косову.

 

А.Ћ.