Иван Томић: Сваки човек мора да се осећа безбедно

У селу Црколез, у општини Исток, непозната лица украла су осам крава породици Милосава Белошевића протекле ноћи. Породица Белошевић броји шест чланова, од којих је четворо деце, а једина примања породица остварује преко продаје млека и млечних производа.
Директор Канцеларије за питања заједница, Иван Томић, најоштирије осуђује овај напад, који је имао за циљ не само да нанесе материјалну штету, већ и да застраши преостало српско становништво у овом селу.

“Овакви догађаји представљају нашу свакодневницу. Ујутру када устанете не знате да ли прво да се умијете и попијете кафу или да проверите да ли вам је стока и механизација на броју. Починиоци су, као и обично, непознати, и остаће непознати све док се и последњи Србин не исели са ових простора. Може полиција да прича како се крађе дешавају и међу Албанцима, али је више него јасно да су овакви напади етнички мотивисани и да им је главни циљ да додатно застраше и онемогуће егзистенцију Срба на овим просторима. Породица Белошевић од данас нема чиме да храни своју децу, а полицији је боље, уместо да приказује статистику и даје изјаве, да ради свој посао и прикаже резултате“, рекао је Томић.

“У протеклих годину дана, стално смо апеловали на надлежне органе да раде свој посао, али очигледно да то не доноси резултате. Уколико је већ тако, настављамо да инсистирамо да се повећа број српских полицајаца у српским срединама и све док се то не деси, неће се ништа битније променити ни на терену. Сваки човек мора да се осећа безбедно у свом дому и да осећа сигурност по питању своје имовине. Случај крађе осам крава није случајан, добро је организован и ово није могао да уради нико сам или са малим бројем помагача. Да је нестала игла или неки други ситан предмет, разумео бих потешкоће приликом потраге, али осам крава је релативно лако пронаћи уколико постоји воља“, закључује Томић.

Извор: Радио Грачаница

А.Ћ.