На „Јоакиму“ чак и ватрогасци

Претпоследње вечери Фестивала „Јоаким Вујић“ који се ове године одржава у Грачаници, организатори су ангажовали и једно возило за гашење пожара из Ватрогасне јединице у Лапљем Селу. Возило, на срећу, није ангажовано због пожара, већ за потребе представе Народног позоришта из Ужица „Хроми идеали“.

Како сазнајемо, сценографија за ову представу захтевала је поточић на позорници и кишу која у једном тренутку пада по глумцима на сцени.

„Како, хидрант у Дому културе није у функцији, досетили смо се да замолимо ватрогасце да нам помогну, што су они без противљења и учинили. Зато им се, у име свих оргназитора,  бескрајно захваљујем“, каже за портал GracanicaOnline Снежана Петровић, организаторка у грачаничком Дому културе.

Возило је постављено иза зграде, провучено је ватрогасно црево и тако је обезбеђен ефекат проточне воде и кише која запљускује сцену.

„Тако су и „наши ватрогасци“  били учесници овогодишњег позоришног Фестивала „Јоаким Вујић“, рекла је Петровићева.

Hromi ideali

Хроми идеали, чију режију потписује Златко Свибен,  драматизацију Олга Димитријевић, инспирисани  романом Милутина Уксоковића, на 52. Фестивалу Јоаким Вујић у Грачаници, награђени су специјалном наградом жирија.

И.М.