У Приштини заседала међуминистарска комисија за повратак

Међуминистарска комисија за повратак, данас је у Приштини одржала треће заседање на коме је усвојен предлог о формирању две радне подгрупе за решавање проблема личних документата расељених лица у Црној Гори и Македонији. На састанку комисије се разговарало и о могућностима повратка расељених у Мушотиште код Суве Реке и насеље Брдо у северном делу Косовске Митровице.

Радном групом је председавао министар за Повратак и заједнице Далибор Јефитић који је рекао да ће већ у суботу посетити расељене у Црној Гори. Јефтић  је назначио да ће са расељенима разговарати о проблемима у вези са регулисањем личних докумената и начину на који ће министарство за повратак помоћи да они буду решени.

„ Ја ћу њих упознати са одлукама које су донете али ћемо и радити управо на ономе што је била добра пракса, а то је да се шаљу мобилне екипе на терен како би на тај начин, и у финасијском смислу помогли да та лица немају неке трошкове, а да на крају добију  своја лична документа. То смо радили када је у питању повратак Рома, Ашкалија и Египћана из Црне Горе и то се показало као врло добра одлука“,  рекао је  министар Јевтић.

DSC_0009

На састанку у Приштини је предложено да  међуминистарска Комисија прошири делокруг деловања, односно, да се у њен рад укључе још нека министарства,  у цвиљу решавања нагомиланих проблема у процесу повратка, саопштено је из косовског Министарства за заједнице и повратак.